Mahjong Pasianssin tutoriaali

Mahjong Pasianssi, Kilpikonna-asetelmalla

Tässä tutoriaalissa yritämme ratkaista Mahjong-pelin vaihe vaiheelta. Valitettavasti koko peli olisi liian pitkä, joten otamme huomioon vain ensimmäiset 10 vaihetta. Tämän pitäisi antaa aloittelevalle pelaajalle esityksen siirroista ja perusstrategiasta.

Tutoriaali

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 1

Tältä pino Mahjong-tiiliä näyttää aluksi. Tätä pyramidin kaltaista asettelua kutsutaan "Kilpikonnaksi" näkyvien jalkojen ja hännän sekä pyramidin samankaltaisuudesta muistuttavan kilpikonnan kilven johdosta. Mahjong-asetteluja on monia, mutta Kilpikonna on suosituin ja löytyy oletusasetelmana useimmissa Mahjong Solitaire-peleistä.

Hyvä aloitusstrategia on poistaa tiilet pyramidin päältä ja Kilpikonnan jaloista, hännästä tai päästä. Tämä johtuu siitä, että näiden tiilien poistaminen tuo paljon muita tiiliä saataville. Tässä olemme onnekkaita, koska näemme Vihreä Lohikäärme-tiilen Kilpikonnan kuoren päällä ja sen hännän päässä. Nämä kaksi tiiltä on merkitty punaisella. Siellä on myös kaksi muuta sinisellä merkittyä Vihreä Lohikäärme-tiiltä. Näitä ei kuitenkaan voida poistaa, koska muut tiilet blokkaavat ne vasemmalta ja oikealta. Siksi ensimmäisellä siirrollamme poistamme kaksi punaisilla ympyröillä merkittyä Vihreä Lohikäärme-tiiltä.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 2

Vihreä Lohikäärme-tiilen poistaminen Kilpikonnan hännän päästä mahdollistaa Etelätuuli-tiilen (merkitty punaisella ympyrällä) poistamisen. Yhdistämme sen toisen Etelätuuli-tiilen kanssa, joka on merkitty punaisella ympyrällä. Miksei sitä, joka on ympyröity sinisellä? Tämä johtuu siitä, että sinisessä ympyrässä olevan tiilen poistaminen ei mahdollista muiden tiilien poistamista. Punaisella ympyröidyn ruudun poistaminen kuitenkin vapauttaa Merkit 8-tiilen. Neljäs Etelätuuli-tiili näkyy myös pelilaudalla merkittynä violetilla ympyrällä. Tämä tiili ei ole tällä hetkellä poistettavissa, koska se on juuttunut Pohjoistuuli-tiilen ja Bambut 6-tiilen väliin.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 3

Nyt saatavilla on neljä vastaavaa tiiltä: neljä Merkit 2-tiiltä voidaan poistaa kerralla. Aina kun näet tilanteen, jossa neljä yhteensopivaa tiiltä voidaan poistaa, voit poistaa ne epäröimättä. Jos käytettävissä on vain kaksi tai kolme yhteensopivaa tiiltä, kannattaa aina miettiä tarkkaan, mitkä tiilet poistaa ensin, koska tiilien poistaminen väärässä järjestyksessä jättää sinut jumiin. Jos sinulla on kuitenkin käytettävissä neljä tiiltä, järjestyksellä ei ole väliä, koska ne häviävät kaikki kerralla.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 4

Tässä näet neljä Ympyrät 4-tiiltä. Kaksi niistä, jotka on merkitty sinisillä ympyröillä, eivät ole käytettävissä, koska ne on blokattu molemmilta puolilta. Kaksi punaisella ympyröityä ovat kuitenkin käytettävissä, koska mikään ei blokkaa niitä vasemmalta. Muista, että on hyvä aloittaa poistamalla Kilpikonnan pää. Siksi poistamme kaksi Ympyrät 4-tiiltä, jotka on merkitty punaisilla ympyröillä.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 5

Seuraava siirtosi on poistaa kaksi Bambut 4-tiiltä Kilpikonnan jaloista. Hyvänä strategiana voidaan pitää aina tiilien poistamista pidemmiltä riveiltä. Tämä johtuu siitä, että mitä pidempi rivi on, sitä suurempi on mahdollisuus, että jotkut tiilet blokkaantuvat sen sisällä.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 6

Meillä on jälleen neljä vastaavaa tiiltä poistettavaksi. Tällä kertaa nämä ovat neljä Ympyrät 3-tiiltä, jotka on merkitty kuvaan punaisilla ympyröillä. Kuten aiemmin mainittiin, kun kaikki neljä tiiltä ovat poistettavissa, niiden poistaminen on turvallista tehdä, koska et voi tehdä sitä väärässä järjestyksessä. Siksi poistamme kaikki neljä Ympyrät 3-tiiltä heti.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 7

Näemme pelilaudalla kolme Merkit 1-tiiltä. Yksi niistä – sinisessä ympyrässä oleva – ei ole käytettävissä, lukittu alimmalle riville. Kaksi muuta Merkit 1-tiilistä on ylimmällä rivillä, ja neljäs on tuntematon, luultavasti jossain Kilpikonnan kilven alapuolella. Tällaisessa tilanteessa kahden käytettävissä olevan Merkit 1-tiilen poistaminen voi olla hyvä idea, koska ne blokkaat paljon tiiliä yhden laajimman rivin sisällä. Pitkien rivien purkamisen tulisi olla pelin aikana yksi tärkeimmistä prioriteeteista.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 8

Nyt näemme pelilaudalla neljä Merkit 3-tiiltä. Kaksi niistä ei ole saatavilla, ja kaksi muuta, jotka on merkitty punaisilla ympyröillä ovat poistettavissa. Huomaat, että vierekkäin on kaksi Merkit 3-tiiltä: merkitty sinisellä ja punaisella. Tämä on vaarallinen tilanne, koska kun kaksi yhteensopivaa tiiltä on vierekkäin, todennäköisyys jumiin jäämisestä on erittäin suuri. Näin voi tapahtua, jos poistamme kaksi muuta tiiltä, jotka eivät ole vierekkäin. Sitten, jotta voit poistaa kaksi vierekkäistä tiiltä, sinun on poistettava kaikki tiilet sekä niiden vasemmalta puolelta että kaikki laatat niiden oikealta puolelta. Ja tämä voi joskus olla vaikeaa tai jopa mahdotonta.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 9

Tämän tutoriaalin viimeisenä siirtona päätät, mitkä Merkit 7-tiilistä sinun tulisi poistaa. Huomaa, että yksi niistä, violetissa ympyrässä oleva, ei ole käytettävissä. Jäljelle jäävistä kolmesta yksi on kasan päällä, yksi alimmassa kerroksessa ja yksi (merkitty sinisellä ympyrällä) on hieman keskemmällä. Valitse kaksi punaisilla ympyröillä merkittyä tiiltä. Miksi? Yläosassa oleva tiili on välttämätön ja se tulee poistaa nopeasti, koska ylimmän kerroksen pienentäminen mahdollistaa pääsyn moniin alla piilotettuihin tiileihin. Alemmassa kerroksessa oleva tiili antaa käyttöön toisen tiilen: Talvi-tiili. Toisaalta sinisellä merkitty tiili ei tuo esiin poistettavia tiiliä heti sen poiston jälkeen. Sen alle piilotettu tiili on käytettävissä vasta, kun sen vasemmalla puolella olevat kolme tiiltä on poistettu. Siksi välitön lopputulema näyttää paljon suuremmalta, jos poistamme kaksi punaisella merkittyä tiiltä.

Mahjong Pasianssin tutoriaali, Vaihe 10

Tämä on tutoriaalin viimeinen vaihe. Mitä sinun kannattaisi tehdä seuraavaksi? Yksi mahdollisuus on poistaa kaksi Ympyrät 8-tiiltä: toinen on pinon päällä ja toinen kaukana vasemmalla, mikä blokkaa hyvin pitkää riviä tiiliä. Toinen mahdollinen siirto on poistaa Krysanteemi- ja Bambut-tiilet tai kaksi Merkit 8-tiilet, koska se auttaisi purkamaan pyramidin huippua. On myös muita mahdollisia siirtoja. Voit esimerkiksi poistaa Bambut 3-tiilen, Ympyrät 1-tiilen, Kevät- ja Talvi-tiilet tai Ympyrät 9-tiilen. Nämä eivät kuitenkaan todennäköisesti ole yhtä hyviä siirtoja kuin aiemmin mainitut. Löydätkö muita mahdollisia siirtoja?

Lue lisää

Voit lukea lisää Mahjong Solitairen pelaamisesta Wikihowsta (englanniksi).

Vaihtoehtoisesti voit katsoa videon YouTubesta: